Displacing the Other to Unite the Nation: The Parallel Society Legislation in Denmark - Lundsteen, Martin
V roku 2018 vtedajšia pravicová vláda v Dánsku vedená Larsom Løkke Rasmussenom a podporovaná extrémne pravicovou stranou Dánska predložila novú legislatívu na ukončenie „paralelných spoločností“ sprísnením trestného práva, presadzovaním dánskych škôlok či sériou mestských zásahov v „ghetto oblastiach“, ktoré sa za také považujú najmä vtedy, keď podiel prisťahovalcov a potomkov z nezápadných krajín prekročil 50 percent. V článku sa porovnávajú rôzne rozvojové plány navrhované v dotknutých oblastiach, s cieľom poukázať na opatrenia dosiahnuť spoločenský poriadok a získať legitimitu s vylúčením alebo začlenením migrantov v mestskom priestore.