Race-Based Readings of Safety in Public Space in Milan, the Challenge for Urban Design - Holman, Nancy
Snaha o bezpečné verejné priestory zo strany mestských dizajnérov. Výskumný nástroj, ktorý autori vyskúšali v Miláne, identifikuje vplyv dizajnu na vytváranie pocitu bezpečia vo verejnom priestore nezávisle na vplyve rasy. Zároveň uľahčuje spravodlivú prax, ktorá preberá zodpovednosť za úlohu rasy vo vnímaní bezpečného verejného priestoru a spochybňuje a nevedomú zaujatosť.