Eufemismos y neologismos en el contexto de la guerra en Ucrania - Spišiaková, Mária, 1973-
Článok prezentuje a analyzuje eufemizmy, neologizmy a ďalšie štylistické a lexikálne prostriedky, akými sú metafory, slovné spojenia či idiómy súvisiace s vojnou na Ukrajine používané v médiách. Uvádzame stručný prehľad jedinečných zdrojov v médiách v španielskom jazyku. Uvádzame niekoľko príkladov, ktoré sa objavia v mediálnom obsahu od 24. februára 2022 do marca 2023. Na základe kvalitatívnej analýzy textu sa zameriavame na zneužívanie a zbytočné používanie eufemizmov a ich vplyv na čitateľov. Analyzujeme aj ďalšie špeciálne či neologické zdroje, ktoré sa v súvislosti s touto problematikou objavili. Táto štúdia uľahčí využitie výsledkov výskumu s cieľom zvýšiť významnosť tematického rozsahu vzdelávacích programov pre vysokoškolských študentov španielčiny na Slovensku.