Tuzemský prenos daňovej povinnosti - Betáková, Jaroslava
Prenos povinnosti platenia dane z pridanej hodnoty z predávajúceho na kupujúceho (reverse charge) ako spôsob zabezpečenia odvodu DPH do štátneho rozpočtu, pričom tuzemský prenos daňovej povinnosti je aj spôsobom boja proti daňovým únikom. Základná podmienka pre uplatnenie tuzemského prenosu daňovej povinnosti. Prenos daňovej povinnosti pri mobilných telefónoch – vyhotovenie viacerých faktúr na jedno dodanie, vplyv na odpočítanie DPH, s príkladom z praxe. Prenos daňovej povinnosti pri stavebných prácach.