Propagačné videá: ste povinní sa autorizovať či registrovať? - Javůrková, Martina
Dňa 22. 6. 2022 vstúpil do platnosti zákon č. 264/2022 Z. z. o mediálnych službách, ktorý nadobúda účinnosť 1. 8. 2022, 1. 1. 2023 a 1. 1. 2027. Pozornosť získal najmä § 174, ktorý nadobudol účinnosť 1. 8. 2022. Ide o niektoré audiovizuálne služby (audiovizuálna služba na požiadanie – AVMS, videá na službách ako YouTube, Facebook Watch, TikTok, Instagram, OnlyFans či Twitch), ktoré tvoria niektorí tvorcovia majúci povinnosť predtým, než službu začnú poskytovať, získať autorizáciu od Rady pred mediálne služby (RpMS) a niektorým vzniká povinnosť sa registrovať, pričom autorizácia je spoplatnená, registrácie nie. Definícia povinných subjektov a ich povinností. Firmy na sociálnych sieťach.