Porovnanie živnosti a spoločnosti s ručením obmedzeným. Aké sú výhody ich kombinácie? - Böszörményi, Jana
V podnikateľskom prostredí je častá otázka, či je výhodnejšie založiť si živnosť alebo spoločnosť s ručením obmedzeným. V niektorých prípadoch je vhodnejšie založenie živnostenského oprávnenia a začať hneď podnikať. V inom prípade je vhodnejšie založiť si spoločnosť s ručením obmedzeným. V praxi sa stretneme aj s kombináciou spoločnosti s ručením obmedzeným a samostatnej zárobkovej činnosti, ktorá môže byť pre daňovníka príležitosťou na optimalizáciu dane. Článok približuje podstatu samostatne zárobkovo činnej osoby, spoločnosti s ručením obmedzeným, kombináciu týchto foriem podnikania a odpovede na otázku, či dokáže klientovi priniesť optimalizáciu dane.