Central European Leaders' Attitudes Towards the Migration and the Migration Crisis - Csányi, Peter, 1978-
Skúmanie národného politického diskurzu a vládnych politík v oblasti migrácie v týchto štyroch oblastiach krajín, zameraných predovšetkým na obdobie od polovice roku 2015 do konca roku 2018. Autori tvrdia, že problém tu spočíva v odlišnosti prístupov členských štátov EÚ k migrácii. Rôzne migračné tradície sú jednou z kľúčových otázok súvisiacich s nedorozumeniami medzi štátmi.