Analysis of Current Migration Flows in International Enviroment - Beňová, Zuzana, 1996-
Migračné toky v medzinárodnom prostredí. Okrem dôrazu na súčasný stav migračných vĺn a uvádzanie krajín s absolútne najväčším a naopak, najnižším počtom migrantov, správa spomína aj zásadné historické udalosti, ktoré mobilizovali obyvateľstvo a urýchlili migráciu. Migrácia je vnímaná, ako jeden zo znakov globalizácie.