Zvýšenie súm stravného od 1. júna 2023 a súm základnej náhrady za používanie cestných motorových vozidiel - Gášpárová, Eva
Sumy stravného pri pracovných cestách boli zvýšené opatrením Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR č. 432/2022 Z. z. s účinnosťou od 1. 1. 2023 na základe indexu cien jedál a nealkoholických nápojov v reštauračnom stravovaní za mesiac august 2022. Stravné pri tuzemských pracovných cestách zamestnancov. Vplyv zvýšenia súm stravného na stravovanie zamestnancov a na stravovanie podnikateľov – fyzických osôb. Vplyv zvýšenia základných náhrad na používanie motorových vozidiel pri pracovných cestách zamestnancov a na používanie vlastných motorových vozidiel pri pracovných cestách podnikateľov – fyzických osôb.