Democratic and Security Transition in Conflict and Post-conflict States from the Perspective of the International Community - Hraníková Pyteľová, Klaudia, 1985-
Teoretické objasnenie rámca práva, termínov a inštitútov, platných pre obdobie medzi ukončením ozbrojeného konfliktu a budovaním mieru. Zdôraznenie medzinárodných právnych aspektov, spojených s demokratickým a bezpečnostným prechodom (najmä prostredníctvom definícií dvoch hlavných pojmov – jus post bellum a prechodná spravodlivosť), prostredníctvom perspektívy medzinárodného spoločenstva (zúžené na najvýznamnejšie medzinárodné organizácie a hlavné prístupy), založené na optike medzinárodného verejného práva.