Hodnotenie makro a mikro ekonomického prostredia energetickej efektívnosti podnikania s OZE na Slovensku - Seňová, Andrea
Cieľom príspevku je vysvetliť hodnotenie ekonomického prostredia, ktoré musia firmy rešpektovať pri svojej podnikateľskej činnosti. Vonkajšie prostredie banskej firmy zahŕňa okrem iného technologický rozvoj, ekonomickú situáciu, legislatívu formou regulácie, ale v poslednom čase aj stimuly zo strany vlády, konkurenčné správanie a iné. Príspevok sa zaoberá aj energetickou efektívnosťou v rámci ekonomického hodnotenia aplikovaného v podmienkach Slovenskej republiky. Obnoviteľné zdroje energie sú domáce zdroje energie, ktoré pomáhajú zvyšovať bezpečnosť dodávok energie a diverzifikáciu zdrojov energie. Ukázalo sa, že obnoviteľná energia je komerčne životaschopná pre rastúci zoznam spotrebiteľov a použití. Technológie obnoviteľnej energie poskytujú mnoho výhod, ktoré presahujú rámec samotnej energie. Obnoviteľné energie čoraz viac prispievajú k trom pilierom trvalo udržateľného rozvoja v ekonomike, životnom prostredí a spoločnosti.