Pokladnice na ceste k umelej inteligencii - Kapitán, Peter
Otázka umelej inteligencie a jej využitia v reálnom živote visela vo vzduchu už dlho. Až s príchodom četovacieho robota Chat GPT sa však prienik elektronického a živého stal realitou. Krátko po spustení prvého četbota svoje výtvory predstavili aj spoločnosti Microsoft a Google, no s využitím elektronického mozgu už dlhodobo pracujú aj ďalšie odvetvia biznisu. Ani oblasť pokladníc a pokladničných systémov dnes už nie je nedotknutým územím.