Marketing of Renewable Energy Sources in the Region - Csikósová, Adriana
Európska únia má vedúcu úlohu vo svete vďaka svojmu silnému záväzku zvyšovať obnoviteľné zdroje energie, pokiaľ ide o zmenu energetického systému. Úspech takéhoto dlhodobého projektu si vyžaduje predovšetkým stabilný politický rámec, dobre prispôsobený podporný systém financií, technického a administratívneho zázemia, čím dokáže prekonať prekážky existujúce na deformovaných energetických trhoch. Bez ohľadu na ich vysoký potenciál sa obnoviteľné zdroje energie v Európe nevyužívajú dostatočne. Cieľom príspevku je priblížiť charakteristiku jednotlivých zdrojov energie a technológií využívania v geografickej oblasti doliny Hnilec.