Competitiveness of Slovak Power Plants in Connection with Global Changes in the Development of Electric Energy Prices - Štofová, Lenka, 1989-
Cieľom príspevku je navrhnúť alternatívne scenáre a prognózu vývoja slovenských elektrární. Ekonomické prínosy prechodu na alternatívne biopalivá boli analyzované v rámci výskumu v spolupráci s Čiernouhoľnou elektrárňou Vojany (EVO). Na potvrdenie ekonomicky najefektívnejších druhov palív používaných v procese spaľovania bola použitá analýza dátovej obálky (DEA). V rámci použitej metodiky boli identifikované aj faktory ovplyvňujúce cenu elektrickej energie (EE) na trhu a následne aj