A Critical Approach To the Depoliticization of Good Governance - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
Dobrá správa vecí verejných sa stala jedným z dominantných diskurzov globálnej politiky v 90. rokoch. Odvtedy sa používa ako zásadný benchmark na hodnotenie riadenia v mnohých krajinách po celom svete. Tento článok analyzuje depolitizačné tendencie diskurzu dobrej správy vecí verejných. Tie sa dosahujú technokratickým a neoliberálnym chápaním vládnutia. Dobrá správa vecí verejných sa zároveň prezentuje ako jednoducho dobrá, a tým prispieva k nedostatočnej jasnosti diskusie, pokiaľ ide o dobrú správu vecí verejných. Metódou analýzy je štúdium sekundárnych zdrojov a výsledkom je kritický zásah do súčasnej diskusie o dobrej správe vecí verejných.