Analysis of Strategic Communication of Relevant Ministries on the Facebook During the Pandemic - Sýkora, Juraj, 1998-
Pandémia COVID-19 zastihla medzinárodné spoločenstvo nepripravené, a to nielen medicínsky, ale aj politicky. Počas pandémie sa svetové vlády pokúsili znížiť prevalenciu COVID-19 v spoločnosti prostredníctvom opatrení, ktoré možno pri spätnom pohľade hodnotiť ako viac či menej účinné. Jedným z hlavných nástrojov na dosiahnutie súladu s opatreniami COVID je však strategická inštitucionálna komunikácia, ktorá si vyžaduje nepretržité a efektívne informovanie obyvateľstva. Tento článok je venovaný analýze strategickej komunikácie vybraných slovenských inštitúcií. Cieľom je zistiť, či strategická komunikácia vybraných inštitúcií na sociálnych sieťach bola efektívna a v súlade s osvedčenými postupmi v danej oblasti. Na tento účel bolo analyzovaných 600 stavov vybraných inštitúcií v časovom rámci od 1. marca 2020 do 31. marca 2022.