Selected Economic Aspects of the Integration of Migrants - Seresová, Terézia, 1991-
Cieľom príspevku sú ekonomické aspekty integrácie migrantov, ktoré podmieňujú úspešnú a efektívnu integráciu a sú ovplyvnené správnym nastavením verejnej migračnej a integračnej politiky. Prvá časť poskytuje prehľad vedeckého výskumu a pohľad odborníkov na ekonomické aspekty integrácie migrantov. Druhá časť príspevku je zameraná na špecifické ekonomické aspekty integrácie, ktoré určujú efektivitu nastavených integračných politík a následnú úspešnosť integrácie.