Irish Economy During Covid-19 and Beyond - Zagoršeková, Natália, 1991-
Cieľom tohto príspevku je vysvetliť kľúčové faktory ovplyvňujúce postavenie Írska v porovnaní s inými európskymi ekonomikami a identifikovať špecifiká írskej ekonomiky v rámci Európskej únie. Náš výskum sme založili na údajoch Eurostatu a iných sektorových údajoch, aby sme analyzovali základné makroekonomické ukazovatele Írska a vykonali sektorovú analýzu vybraných sektorov relevantných pre Írsko a konkrétne ovplyvnených pandémiou Covid-19. Írska ekonomika je závislá od nadnárodných spoločností, ktoré prispievajú k jej vysokému HDP. Predpokladáme, že tieto špecifiká budú aj naďalej ovplyvňovať írske ekonomické ukazovatele a Írsko bude v porovnaní so zvyškom Európskej únie výkonnejšie.