Measurement of Financial Literacy of Universities Students in Slovakia and Necessity of Education in the Area - Csikósová, Adriana
Finančnú gramotnosť a finančné vzdelávanie možno považovať za nový koncept, ktorý sa snaží nájsť spôsob, ako pomôcť ľuďom pri orientácii na finančných trhoch a v oblasti osobných financií. Cieľom príspevku je analyzovať súčasný stav v oblasti finančného vzdelávania na Slovensku na základe analýzy a dotazníkového výskumu finančnej gramotnosti študentov vysokých škôl. Snahou je poskytnúť reálny obraz o finančnej gramotnosti a sformulovať možnosti jej zvyšovania v blízkej budúcnosti.