Building of Knowledge Society through Support of Lifelong Education - Antošová, Mária, 1965-
Vedomostná spoločnosť predstavuje v 3. tisícročí celosvetový globálny strategický záujem. Jej vybudovanie závisí od vnímania filozofie pre tvorbu, používanie a prenos vedomostí do súčasnosti, ako aj do budúcnosti. Je potrebné jej venovať zvýšenú pozornosť viac než kedykoľvek predtým a podporovať úsilie zainteresovaných inštitúcií podieľať sa na tvorbe a rozvoji intelektuálneho kapitálu. Okrem európskych orgánov, vládnych inštitúcií alebo škôl, sem patria všetky organizácie a spoločnosti, ktoré podporujú celoživotné vzdelávanie svojich zamestnancov. Príspevok ukazuje na nevyhnutnosť budovať a rozvíjať znalostné organizácie, ktoré sú základom znalostnej ekonomiky.