Social Behavior of Companies in Slovakia and Their Support by European Union - Antošová, Mária, 1965-
Spoločenská zodpovednosť v podnikaní predstavuje koncepciu, kedy firmy preberajú zodpovednosť za situáciu a funkčnosť celej spoločnosti. Podľa tejto koncepcie firmy napĺňajú svoje ekonomické ciele, cieľmi, orientovanými na environmentálne a sociálne názory a podľa týchto cieľov modifikujú svoju víziu a stratégiu. Spoločensky zodpovedné podnikanie (SZP) sa v posledných rokoch stalo rozhodujúcim nástrojom podnikania, ako aj verejnej politiky krajín Európskej únie, ktoré podporujú podnikanie svojimi v rámci strategických dokumentov. Príspevok poukazuje na súčasné skúsenosti s koncepciou SZP na Slovensku.