The Welfare State Crisis and the Strenghtening of the Far-right in Sweden as a Result of Increasing Migration - Chuguryan, Simona, 1977-
Tento článok sa pokúša odhaliť hlavné príčiny krízy sociálneho štátu a vzostupu krajnej pravice vo Švédsku v dôsledku zvýšenej migrácie. Článok objasňuje črty švédskeho modelu sociálneho štátu, ktorý sa v podstate stal základom severoeurópskeho modelu, ktorý sa považuje za najkompletnejšie vyjadrenie podstaty sociálneho štátu.