Zmeny v daniach v roku 2023 - Strážovská, Helena
Každý rok prináša novinky v daňovom systéme. Cieľom je znížiť administratívnu záťaž podnikateľov. Malí podnikatelia sú rešpektovaní najmä pre transakcie s nízkou hodnotou. Pravidlá transferového oceňovania sa nebudú vzťahovať na nevýznamné transakcie. Zásadné zmeny v daniach prinášajú zmeny v zákonoch predovšetkým pre živnostníkov, no od začiatku tohto roka začínajú platiť aj pre firmy.