Labour Market and Immigration Nexus in V4 Countries: Using Panel Data Analysis for the Period of 2000-2020 - Přívara, Andrej, 1983-
Imigrácia a jej dopady boli po migračnej kríze v roku 2014 pálčivou témou medzi krajinami V4. Študovanie vzťahu medzi nezamestnanosťou a imigráciou v prípade krajín V4. Politické odporúčanie zahŕňa politiku integrácie prisťahovalectva a uprednostňuje hospodársky rast, infláciu, voľný pohyb pracovných síl v rámci EÚ a rozvojovú politiku so začlenením prisťahovalcov, lebo sú faktorom, ktorý poháňa rast v priemysle, náročnom na pracovnú silu.