Work Stress as a Worldwide Problem in Present Time - Seňová, Andrea
V súčasnosti sa kladie dôraz na ochranu pracovného prostredia a platia preto aj veľmi prísne normy EÚ. To je dôvod, prečo je dôležité kontrolovať účinnosť opatrení chrániť si zdravie. Organizácie, zaoberajúce sa pracovným stresom, uvádzajú následky, ktoré môžu spôsobiť dlhodobé nepriaznivé účinky na ľudský organizmus. Stres sa netýka len vedúcich pracovníkov, ale je problémom na akejkoľvek úrovni podnikania a preto by sa mu mala venovať náležitá pozornosť s cieľom odstrániť ho. Cieľom tohto príspevku je vyvolať záujem spoločnosti o riešenie problematiky pracovného stresu, posilniť komunikáciu medzi zamestnancami a firmou a identifikovať problémové oblasti v pracovnom procese.