Analyse quantitative des usages familier et populaire du français de France et du français du Québec : Un aperçu à travers des dictionnaires - Růžička, Martin, 1987-
Príspevok porovnáva lexikografické spracovanie diastratickej a diafázickej variácie v dvoch francúzskych slovníkoch, Le Nouveau Petit Robert z roku 1993 a Dictionnaire québécois d’actualité z roku 1992. Štúdia bude tiež skúmať podobnosti a rozdiely v ich makroštruktúre, nomenklatúre a mikroštruktúre a zameria sa na rozdiely vo významových definíciách a v sociolingvistických označeniach daných pre vybraný súbor lexikálnych jednotiek.