Vnímanie farieb ako prvok usmerňovanie hospodárskej činnosti spotrebiteľov - Migrová, Jana
Predkladaný príspevok sa zaoberá problematikou zmyslového marketingu, konkrétne vizuálneho marketingu. Vizuálny marketing sa ako taký zameriava na vnemy získané zrakom, pričom sa bližšie zaoberáme farbou. V teoretickej časti charakterizujeme farebné atribúty ako aj symboliku, ktorá zohráva dôležitú úlohu v kontexte marketingovej komunikácie. V rámci praktickej časti uvádzame výsledky primárneho prieskumu zameraného na skúmanie vnímania vybraných farieb, asociácií s vybranými farbami, ako aj vplyvu vybraných demografických faktorov ako je pohlavie a vek. Výsledky naznačujú určitý význam pohlavia a veku v kontexte farebných parametrov. Výsledky je možné využiť ako doplnok k znalostnej báze v predmetnej problematike, ako aj v praxi pre marketingových manažérov a podnikateľov.