A Generic View of Cluster Analysis - Čvirik, Marián, 1992-
Predložený článok sa zaoberá analytickou metódou nazývanou zhluková analýza. Cieľom predkladaného článku je vytvoriť kvalitný teoretický základ v oblasti klastrovej analýzy a jej postupu pri vzdelávaní. V článku identifikujeme zhlukovú analýzu a jej základný koncept. Poukazujeme na metódy merania vzdialeností, ktoré sú typické pre kardinálne premenné. Tiež vysvetľujeme rozdiely v rámci metód zhlukovania. Výsledkom článku je vytvorenie uceleného textu, ktorý pomôže pri vzdelávaní a tvorí systematizovaný text ako vedomostnú bázu.