Using of RES Potential in the Chosen Region of EU - Csikósová, Adriana
Obnoviteľné zdroje energie - OZE sú jedným z hlavných nástrojov, ktoré majú viesť Európsku úniu k dosiahnutiu cieľov energetickej politiky. Príspevok sa zaoberá analýzou využívania jednotlivých OZE. Pozornosť je venovaná popisu vymožeností a definovaniu bariéry pre vybrané OZE. Vypracovali sme prognózu rozvoja OZE do roku 2020 a podrobne sme analyzovali budúci vývoj využívania OZE v podmienkach SR a ďalších vybraných krajín EÚ.