Trading with Renewable Energy Sources in Slovakia - Csikósová, Adriana
O obnoviteľných zdrojoch energie môžeme diskutovať z rôznych uhlov pohľadu as orientáciou na rôzne čiastkové problémy. Rozsah príspevku v žiadnom prípade neumožňuje priblížiť problematiku v celej jej komplexnosti. Napriek tomu sa pozrieme na jednu z jeho strán, najmä obchodovanie s obnoviteľnými zdrojmi energie (OZE) v oblasti elektrotechniky. Cieľom príspevku je hľadanie hlavných faktorov ovplyvňujúcich obchodovanie s vybranými OZE na slovenskom energetickom trhu s bližšou orientáciou na trh s elektrinou, kde ovplyvňujúce faktory predstavuje energetická legislatíva, systém podpory výroby elektriny z OZE, cenová regulácia, koncová cena elektriny s tarifou za službu systému.