Čo priniesla novela zákona o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti pre obce - Mičudová, Tatiana
Dňa 1. júla 2023 nadobudla účinnosť novela zákona č. 54/2019 Z. z. o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len „zákon o whistleblowingu“). Cieľom tohto príspevku je poukázať na zmeny, ktoré zamestnávateľom – orgánom verejnej moci z predmetnej novej úpravy whistleblowingu vyplývajú.