Nákup elektriny a plynu verejnými obstarávateľmi na komoditných burzách - Havlová, Adéla
V podmienkach SR je nákup elektriny a plynu verejnými obstarávateľmi (napr. z dôvodu rušenia verejného obstarávania pre nepredloženie ani jednej akceptovateľnej ponuky) častokrát problematický. Cieľom tohto článku je preto, na príklade Českej republiky, priblížiť najmä verejným obstarávateľom postup pri nákupe elektriny a plynu na komoditných burzách vrátane možnosti využitia českých komoditných búrz k takýmto nákupom.