Podlimitná zákazka realizovaná nadlimitným postupom - Hudec, Branislav
Ako sa postupuje v prípade, keď verejný obstarávateľ dobrovoľne uplatní najprísnejší nadlimitný postup zadávania zákaziek aj napriek tomu, že predpokladaná hodnota zákazky je vo finančnom limite podlimitnej zákazky? Uplatňujú sa bez výnimky pravidlá pre nadlimitný postup? Tento článok poodhalí pravidlá, ktoré by v súlade s duchom základných princípov vo verejnom obstarávaní mal verejný obstarávateľ uplatniť, ak zvolí dobrovoľne prísnejší a transparentnejší postup a odlíši tieto situácie od takých, keď verejný obstarávateľ uplatní nadlimitný postup z dôvodu eliminácie nedovoleného delenia zákaziek, keďže plánuje v blízkom časovom období vyhlásiť ďalšiu alebo ďalšie vecne súvisiace zákazky.