Riešenie optimalizačného problému pomocou dynamického programovania - Horváthová, Martina, 1998-
Cieľom dynamickej optimalizácie je určiť množinu dôležitých premenlivých veličín v čase v otvorenom regulačnom obvode (tlak, teplota, prietok, elektrický prúd, teplo výstup, ...) pre dynamické systémy, ktoré optimalizujú danú účelovú funkciu s ohľadom na špecifické obmedzenia (bezpečnostné, environmentálne a prevádzkové).