Zrušenie CFC pravidiel pre fyzické osoby – otázky a súvislosti - Kočiš, Michal
Dňa 21. 6. 2023 Národná rada SR schválila novelu zákona o dani z príjmov, ktorou sa plošne zrušili CFC (Controlled Foreign Corporation) pravidlá fyzických osôb. Keďže CFC pravidlá fyzických osôb boli súčasťou rozsiahlejšej množiny CFC pravidiel a s ich praktickým uplatnením vznikali v praxi zásadné ťažkosti, článok ponúka v otázkach a odpovediach prehľad základných súvislostí týkajúcich sa pôsobenia a následného zrušenia tohto daňového režimu.