Global Ethical Leader - Hrehová, Daniela
Za posledné roky globalizácia dramaticky zmenila obchodnú scénu. Globalizácia a rast nadnárodných korporácií zvýšili potrebu zamestnávateľov pripraviť svojich lídrov na výkon na globálnej úrovni. Lídri potrebujú schopnosť zvládnuť akýkoľvek morálny problém, ktorý môže vzniknúť pri ich profesionálnej činnosti v globálnej firme. Účel v tomto článku stručne pojednáva o tom, čo znamená globálny líder. Potom sa zhrnie etická kompetencia lídrov na globálnom trhu. Je dôležité, aby vodcovia posilňovali etickú kultúru. Udržiavanie univerzálnych etických hodnôt môže byť konkurencieschopné. Etická kompetencia je preto najdôležitejším cieľom školenia a podpory programu v podnikateľskej etike.