Nesúlad právnej normy s ústavou a rozhodovanie v správnom súdnictve - Jakubáč, Róbert
V zmysle Ústavy Slovenskej republiky Ústavný súd Slovenskej republiky (okrem iných) rozhoduje o súlade zákonov s ústavou. V rámci tohto rozhodovania môže Ústavný súd Slovenskej republiky vysloviť nesúlad zákona s ústavou. Autori v predmetnom príspevku analyzujú právne dôsledky (účinky) rozhodnutia Ústavného súdu Slovenskej republiky o nesúlade zákona s ústavou na rozhodovanie správneho súdu o žalobe podanej proti rozhodnutiu alebo opatreniu orgánu verejnej správy vydanému na základe zákona, o ktorom Ústavný súd Sl venskej republiky vyslovil, že nie je v súlade s ústavou, a to jednak na rozhodovanie správneho súdu vo veci samej, jednak na rozhodovanie správneho súdu o trovách konania.