Úloha vysokých škôl vo vedomostnej spoločnosti a uplatnenie absolventov v praxi - Chuguryan, Simona, 1977-
Vzdelávacia politika nadobúda nové dimenzie, ktoré sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou dnešnej spoločnosti. Stojíme pred veľkými možnosťami, ktoré nám ponúka nová forma spoločnosti, tzv. vedomostná spoločnosť. Na efektívne využitie jej potenciálu je nutné kvalitné vzdelanie. To nám môže poskytnúť len efektívne fungujúci výchovno-vzdelávací systém. Na jeho dobré fungovanie je dôležitá podpora ľudských zdrojov. Svoju nezastupiteľnú úlohu získava vysoko kvalifikovaná pracovná sila, ktorá disponuje vedomosťami, schopnosťami a zručnosťami. Práve vysoko kvalifikovanú pracovnú silu sú schopné vychovať kvalitne a efektívne fungujúce vysoké školy. V tomto smere majú výsostné a nenahraditeľné postavenie v spoločnosti. Vzdelanie je jedným zo základných faktorov, ovplyvňujúcich uplatnenie absolventov na domácom a zahraničnom trhu práce.