Čerpanie dovolenky - Mičudová, Tatiana
Jednou z najaktuálnejších tém v rámci letných mesiacov na pracovisku je čerpanie dovoleniek. Inšitút dovolenky je zakotvený v Zákonníku práce. Nárok na dovolenku patrí medzi základné podmienky zamestnávania. Zamestnávasteľ má povinnosť poskytnúť zamestnancovi písomnú informáciu o výmere dovolenky, alebo spôsobe jej určenia za predpokladu, ak túto informáciu neobsahuje pracovná zmluva.