Territorial Allocation of Subsidies and Share of EU Structural Funds in the Czech Republic - Franke, Daniel
Zisťovanie, ako vyplácal štát a EÚ dotácie Českej republike od roku 2000. Výsledky ukazujú, že podiel dotácií sa počas sledovaného obdobia neustále zvyšoval. Financovanie na hlavu sa medzi regiónmi príliš nelíši a medzi pomocou sa nezistil žiadny významný rozdiel v štrukturálne postihnutých regiónoch a zvyšku územia v rôznych oblastiach podpory, ktorými sú najmä dopravná infraštruktúra, poľnohospodárstvo a školstvo.