Insights into the Political Economy of Protection: The Case of International Trade in Agricultural Goods - Kicsi, Rozalia
Vo väčšine prípadov sú pravidlá hry v medzinárodnom obchode formované politickou ekonómiou, ale táto súhra je zreteľnejšia v politicky citlivých odvetviach, ako je poľnohospodárstvo. Rovnováha medzi domácimi politickými záujmami a úvahami, týkajúcimi sa medzinárodných vzťahov sa v priebehu času mení v reakcii na spoločné pôsobenie rôznych faktorov, a to sa odráža v mnohostrannom obchodnom režime, ktorý riadi tento sektor.