Labour Market Flexibility and Economic Growth in Africa - Eshun, Joseph
Informácie o reguláciách trhu práce (jeho pružnosti) a ich dopadoch na hospodársky rast v Afrike. Skúmanie vplyvu flexibility trhu práce na ekonomický rast (reálny rast HDP na obyvateľa) v afrických krajinách. Ekonomický rast sa zvyšuje o približne 0,16 % v dôsledku nárastu o jednotku na flexibilnom trhu práce. Zistilo sa, že ekonomický rast (reálny rast HDP na obyvateľa) je vysoký v krajinách, ktoré majú predpisy o flexibilnej pracovnej dobe, flexibilné povinné náklady na prepustenie pracovníkov, a absenciu (alebo nie prísne vynucovanú) vojenskú brannú povinnosť.