Prediction-Based Investment Strategies in European Bond Markets - Padyšák, Matúš
Európsky trh podnikových dlhopisov. Skúmanie možnosti predpovedania denného výnosu indexu podnikových dlhopisov a indexu podnikových dlhopisov zaistených úrokovou mierou (kreditný spread). Predpovede sú založené na základných a technických údajoch, ako sú implikované volatility, vlastnosti výnosovej krivky, kĺzavé priemery, atď. Metódy zahŕňajú Lasso regression a Random forests, pretože obe metódy poskytujú pohľad na dôležitosť premenných používaných na predpovede.