ESG vs Conventional Indices: Comparing Efficiency in the Ukrainian Stock Market - Plastun, Alex
Tento dokument skúma efektivitu trhu na ukrajinskom akciovom trhu s cieľom zistiť, či existujú rozdiely medzi tradičnými a ESG indexmi. Skúmajú sa rôzne vlastnosti údajov súvisiace s efektívnosťou trhu - stálosť (na tieto účely sa používa analýza R/S), stacionárnosť (testy ADF), normalita (Kolmogorov-Smirnoff test, Anderson-Darling test), odolnosť voči anomáliám trhu, atď. Databáza obsahuje denné údaje z 2 konvenčných ukrajinských akciových indexov (UX a PFT) a indexu ESG (WIG Ukrajina) za obdobie 2015–2022. Zistenia naznačujú, že neexistujú žiadne významné rozdiely medzi tradičnými a ESG indexmi.