Identifikácia optimálnej metódy štíhlej výroby k integrácii s technológiou Big Data - Grajzová, Lucia
Vzhľadom na vysoko dynamické a konkurenčné prostredie sú organizácie nútené prehodnocovať svoje procesy a stratégie. V priemyselnej oblasti je štíhla výroba všeobecne uznávaná ako tradičný prístup k eliminácii plytvania v toku hodnôt a zabezpečiť efektívnosť výrobných procesov. Na druhej strane sa nedávno objavila štvrtá priemyselná revolúcia, ktorá prináša prevratné zmeny vo výrobných procesoch na základe prístupu založeného na technológiách ako sú CPS, IoT, Big Data či digitálne dvojča. Integráciou týchto dvoch filozofií je možné dosahovať strategické ciele, znižovať náklady a zvyšovať konkurencieschopnosť. Cieľom príspevku je identifikovať optimálnu metódu štíhlej výroby k integrácií s technológiou Industry 4.0 – Big Data.