Conservation of Forest, based on a Fuelwood Substitute as well as Considering the Cultural and Spiritual Values: An Optimal Fuelwood Harvest Model - Banerjee, Polash
Nadmerná ťažba palivového dreva je hlavnou príčinou odlesňovania v rozvojových krajinách. Na zmiernenie tohto stavu boli prijaté rozličné, preventívne opatrenia, zavedené v rôznych krajinách. Dostupnosť cenovo dostupných náhrad pre domácu energiu komunity, závislej od lesnej spotreby, môže zabrániť ďalšej degradácii lesov.