Posudzovanie environmentálnej výkonnosti a rozvojovej udržateľnosti systémov produktu - Majerník, Milan, 1952-
Súčasná etapa rozvoja produkcie je poznačená hľadaním exaktnejších modelov zabezpečujúcih jej trvalú udržateľnosť. Ta je vnímaná najmä ako vyváženosť sociálno-ekonomických a environmentálnych pilierov rozvojových aktivít. Základom pre manažovanie udržateľnosti spoločensko-hospodárskeho rozvoja a rozvoja organizácii je dnes a do blízkej budúcnosti posudzovanie environmentálnej výkonnosti systémov produktu vzťahované k ich celkovej spoločensko-hospodárskej hodnote zlepšujúcej kvalitu života.