Predikcia aerodynamických vlastností automobilu pomocou metódy CFD - Kupec, František
Vývoj a zdokonaľovanie aerodynamických vlastností nových áut zažíva ďalšiu etapu pokroku v období zvyšovania energetickej efektívnosti dopravy. Viac a viac aerodynamických prvkov, ktoré boli v minulosti použiteľné len pre koncepčné autá, sa dostávajú do výroby vozidiel. Napriek neustálemu pokroku výpočtových metód dynamiky tekutín existujú oblasti, v ktorých nie je úplne presný výsledok zaručený, čo je spôsobené zjednodušením výpočtových rovníc. Napriek tomu sa táto metóda čoraz viac využíva v procese vývoja áut vďaka svojej vysokej účinnosti a neustále sa zvyšujúcej presnosti.