Porovnanie založenia úspešného a neúspešného podniku a start-upu - Malega, Peter
Firmy, ale najmä start-upy, majú kľúčový význam pre hospodárstvo. Zvyšujú inovačný potenciál krajiny, napomáhajú zachovať a zvýšiť konkurencieschopnosť hospodárstva, vytvárajú pracovné miesta a obchodné príležitosti v nových, rýchlo sa rozvíjajúcich odvetviach hospodárstva s vysokou pridanou hodnotou. Tiež zvyšujú atraktívnosť krajiny z hľadiska zahraničných investícií, sú motorom rozvoja slovenského kapitálového trhu, zvyšujú atraktivitu a prestíž slovenskej ekonomiky na medzinárodnej úrovni. Preto aj podniky, aj startupy majú nezastupiteľné miesto pre ďalší rozvoj krajiny.