Vzdelávanie pedagógov v téme prevencie: tréningy - sankcie - porozumenie situácii - Lengyel, Peter
Téma prevencie z pohľadu aktivít dôležitých pre pedagogických zamestnancov, resp. odborných zamestnancov škôl a školských zariadení. Ak sa téme prevencie, kde sú cieľovou skupinou dôležití dospelí, nevenuje dostatočná pozornosť, v boji so šikanovaním a ďalšími negatívnymi javmi medzi žiakmi, sa potom nemusí dariť. Článok predstavuje ďalšie faktory, ktoré môžu výrazne ovplyvniť účinnosť snáh v boji proti negatívnym javom.